mosssund.typepad.com > Woodside Residence

01 Existing front

01 Existing front


02 Existing Rear

02 Existing Rear


03 Construction begins on rear addition

03 Construction begins on rear addition


04 Walls are up on rear addition

04 Walls are up on rear addition


05 View from ground floor of rear addition

05 View from ground floor of rear addition


06 Sunshades installed

06 Sunshades installed

The sunshade are designed to block direct summer sun, but allow the sun to enter and warm up the space in the winter. The original brick wall was largely left in place to act as a heat sink.


07 Another view of rear addition

07 Another view of rear addition


08 Construction begins at front

08 Construction begins at front

A minor variance from the City of Toronto zoning by-laws was required to permit this front vestibule and roof extension. The new roof will eventually have a green roof on it.


10 Stucco complete

10 Stucco complete


HPIM0239

HPIM0239


HPIM0414

HPIM0414


S 47E-6

S 47E-6